Bilim-Teknoloji-Mühendislik ve Matematik eğitim yaklaşımı (STEM) kapsamında matematik önemli bir yere sahiptir. STEM eğitimi kapsamında Danimarka matematik etkinliklerine %59-%70, Fransa %66, İtalya %38-69, Polonya ise %42-%80 arası yer vermektedir.(EU, Scientix Observatory Repot). Biz yıl boyunca yürüteceğimiz atölye çalışmalarında matematik ve algoritma becerilerine ağırlık veriyoruz.
Günümüzde her insanın yabancı dil bilir gibi bir programlama dili bilmesi gerekiyor. Bunun yolu ise algoritma öğrenmekten geçiyor.
Bu yıl gen teknolojilerini mikroskobik canlılar üzerinden çalışacağız. CRISPR_CAS9 deneyleri ve önemini birlikte deneyimleyeceğiz.
Teknolojiyi kullanan değil üreten olmak istiyoruz. Bunun için temellere inerek her öğrencinin temel elektronik bilgisine sahip olmasını istiyoruz.
Mimarinin geçmişten günümüze medeniyet üzerine etkisini birlikte inceleyeceğiz. Artık binalara birer eser olarak nasıl bakacağımız öğreneceğiz.
Yeni endüstri çağında ihtiyacın olan herşeyi üretebilirsin. Bu sürece adım atmak için 3d yazıcılar ile kendi modellerini üretmeye başla.
Minik mikroçipler kullanarak bu yıl devreler yapacağız. Miroçiplerin nasıl kullanıldığını öğrenecek ve birlikte programlayacağız.
"Sevgili proje yöneticileri, Üniversitemiz bünyesinde Ulutek'te gerçekleştirdiğiniz program ile çocuklarımıza hayal etme ve hayallerini gerçekleştirme imkanı verdiniz yeni projelerinizde tekrar görüşmek dileğiyle."
Prof. Dr. Adalet Meral Güneş Uludağ Üniversitesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları A.D. Başkanı"Merak, araştırma ve üretimi çocuklara özendirerek çok büyük ve önemli bir iş yaptığınızı düşünüyorum. Eksik olmayın. Teşekkür ederim."
Arzu Çırpan Kantarcıoğlu Uzman Psikolog - Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi"Çocuklarımıza sağladığını bu etkinlik için çok teşekkür ederiz. Teknolojinin her geçen gün daha fazla hayatımıza girdiği bu dönemde çocuklarımıza kazandırdığını ufuk için çok teşekkürler."
Tülin Aslan Mimar/ Akademisyen“Kızım Mehlika çok mutlu oldu, bir ailenin çocuğuna bir yaz tatilinde vermeyeceği bilgi ve tecrübeleri bir haftada verdiniz siz değerli öğretmenlerini de tanıyınca bundan sonra yapacağınız her türlü etkinliğinize katılmak isteriz. Teşekkürler BİLİMOKULU”
Zeynep Kaya Uzman Psikolog"Çocuklarımızın kendi özelliklerini ve farkındalıklarını keşfetmesinde Bilim Okulu’nun önemli katkıları olmuştur diye düşünüyorum. Değerli öğretmenlerimize bu kutsal görevlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum, başarılarının devamını diliyorum."
Ezel Can Müzisyen"Bu etkinliğin çocuklarımızın gelişimine önemli katkı sağladığını, elektronik ve robotik konusunda bir farkındalık oluşturduğunu düşünüyorum. Emeği geçenlere teşekkürü borç biliriz."
Prof. Dr. Hüseyin Aksel Eren Tekstil Mühendisi-Uludağ Üniversitesi"Çocuklara bilimsel, analitik düşünmeyi ve yaklaşımı öğretmek adına yaptığınız tüm doğru işler için oğlum adına teşekkür ediyoruz."
Necdet Karlı Nörolog - Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi"Bilime olan ilginin küçük yaşlarda temelinin atılmasında oğluma katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz."
Ayşegül Akgül Eğitimci“Bilindik” okul formatının dışında çocukların oynayarak öğrendikleri belki daha da önemlisi mutlu oldukları bir ortam bilim okulu. Başarılarınızı sürmesi dileğiyle"
Nilgün Zaman Akademisyen"Artun’un eğlendiği gözlemlememiz için bizim için bir geri bildirim oldu. Robotik, mekanik ,kodlama konularında bilgi sahibi olabileceği deneyimler yaşaması keyifliydi. Teşekkürler"
Banu Karamanoğlu Kimyager"Bu güzel etkinliği düzenleyerek çocuklarımıza yeni ufuklar açtığınız için teşekkür ederim. Uygulamaya dönük ve çocukların ilgisini çeken bu eğitim gerçekten yararlı oldu."
Sibel Kuzgun Akın Bilgisayar Mühendisi - Uludağ Üniversitesi"Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Çocukların yaratıcılıklarını fark ettikleri ve teknolojiye yakın dolu dolu bir iki hafta geçirdiler. Umuyorum hayatlarına bu bakış açısını kazandırarak, teknolojiyi hayatlarının içinde tüketici değil, üretici bireyler olabilirler. Tekrar teşekkür ederim. Sevgiler."
Nur Alan Yazılım Mühendisi"Burası çok eğlenceli, burada bir sürü şey yaptım, mesela mikroskopla böcekleri inceledim. Sanal gerçeklik ile uygulamalar yaptım. Kısacası vaktimi burada çok güzel geçirdim. Burayı çok sevdim."
Lara Bal Öğrenci - TED Koleji"Torunumuz Duru’yu geçen yaz da göndermiştik. Programı ve sizleri çok beğendiği için tekrar geldi. Gelişimi ve kendine güveni arttı. Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz. Başarılarınızın devamını dileriz."
Halil Dönel İş Adamı"Merhaba ben Merve Su’nun babası, kızımız bu etkinliği mucit kursu olarak adlandırıyor ve gelmek onun için bir zevk haline geliyor. Her hafta çalışmalarınızın ve çocuklar için ülke adına kattığınız değerlerin artarak devam etmesini temenni ederim."
Onur Alemdağ MühendisÇocukların gelişimi için hayal dünyası ve gelişen teknoloji, gelişen dünyaya ayak uydurabilmesi için erken yaşta maker kursla tanışmış olduk. Gelişimini olumlu bir şekilde etkilediğini düşünüyorum. Bu atölye ve etkinlikleriniz için teşekkür ederiz."
Seda Özelif"Burası çok güzel bir yer Çünkü buraya gelen öğrencilerin öğrenebilecekleri çok şey var. Anlayışınız için teşekkürler."
Doruk Bal Öğrenci - TED Koleji"Bilim ve Tekolojinin çok önemli olduğu günümüzde, çocuklarımızın böyle güzel bir eğitim almalarından dolayı çok mutlu olduk. Aldıkları eğitimin gelecek yaşantılarına yön vereceğinden eminim. Göstermiş olduğunuz yakın ilgi ve gayretleriniz için eğitimcilere ve Bilim Okulu'na teşekkür ederim. "
Mehmet Kandemir Bilgisayar Programcısı